K11 Owners Group Forum Index K11 Owners Group
K11 Owners Group
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Coolant temp gauge not working

 
Post new topic   Reply to topic    K11 Owners Group Forum Index -> Tech
View previous topic :: View next topic  
Author Message
JPSpen



Joined: 31 May 2015
Posts: 1

PostPosted: Fri Jun 15, 2018 1:39 pm    Post subject: Coolant temp gauge not working Reply with quote

My temp gauge has stopped working this year.. Ridden her twice for about half an hour and the gauge doesn't come off of the bottom of the blue... It does come off the peg when the ignition is on...

Fuel gauge works and bike seems to be running fine...

Where is the sender ? Front of engine or rear ? Left or right side ?

I know to ground the wire to test the gauge.. Just don't know where the sender is located on the engine..

Thanks

John
Back to top
View user's profile Send private message
Scott_Anderson
Site Admin


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 2935
Location: Central Iowa, USA

PostPosted: Fri Jun 15, 2018 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

Would help to know what bike you are working on.....
More than likely you will find the sender for the gauge on the water/oil pump at the front of the engine.
The sensor closest to the block will be for the oil pressure lamp, the other one, farthest from the block will be for the coolant gauge.
_________________
Ride safe.


1997 K1100LT 0302488
1995 K1100LT 0302044
Garmin StreetPilot 2820
Garmin Zumo 550
"One who does not ask questions is ashamed to learn" Danish proverb
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Jim
Site Admin


Joined: 17 May 2003
Posts: 3679
Location: WHERETHEFUNNEVERENDS

PostPosted: Fri Jun 15, 2018 3:59 pm    Post subject: Reply with quote

John - if you put your model and year in your signature, it's easier for people to answer questions about your bike.
_________________
Jim
1997 K1100LTSE 94,000
1995 R100RT Classic 13,000 Beemered
1991 K75RTP 46,000 - in progress
1992 R100R 22,000 - FOR SALE

"A virtuous man's honesty exists only in proportion to the pyre upon which he atones for it." Lambchop
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Flying Duck
PsyKotic Waterfowl


Joined: 27 Jan 2005
Posts: 9471
Location: Bumf***, WA

PostPosted: Sun Jun 17, 2018 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

The sender is on the middle front bottom of the engine at the bottom of the water/oil pump.

This picture is from a K without the sensor but the yellow circle around the plug is where the temp sensor is. Yes, if you ground the lead it should peg the temp gauge needle.


_________________
93 K11LT
94 K11RS- "Kato"
86-97 K75F (K75/100/1100 Frankenbrick)
86 K75C w/ paralever, high perf. cams,TURBO!
91 K1
86 custom K100
and a few more classic Ks
IBA #17739 (SS1K, BBG, 50CC)
Buy parts HERE
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    K11 Owners Group Forum Index -> Tech All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group